Оставиха зад решетките Камен, причинил касапницата на пътя за Созопол
Автор: Иван Сотиров 15:40 / 16.04.2020Коментари ()2187
© Burgas24.bg
Окръжен съд – Бургас потвърди взетата мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Камен Филипов, причинил зверската катастрофа на пътя за Созопол. Делото бе гледано по жалба на обвиняемия и неговата защита за изменение на взетата му най-тежка мярка за неотклонение в по-лека. По делото бе изготвена и представена в съдебното заседание съдебно – психиатрична и психологична експертиза, представяща здравословното състояние на Филипов.

Настоящата съдебна инстанция като разгледа доказателствата по делото и съобрази становищата на страните, намери за установено, че първоначално с определение на Окръжен съд – Бургас от 02.03.2020 г., на Камен е наложена мярка за неотклонение домашен арест. Основанието на първоинстанционния съд е, че е налично обосновано предположение за авторството на деянието и че липсва реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Апелативен съд – Бургас отменя това определение и налага мярка за неотклонение задържане под стража на обвиняемия. Различното в мотивите на въззивната инстанция е отношението към извода, че липсва реална опасност Камен да извърши друго престъпление, според която, са налице доказателства обосноваващи реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

Настоящият състав на Окръжен съд – Бургас към този момент не констатира нови обстоятелства, които да обосновават друг извод, различен от този на Апелативния съд в цитираното определение. Тезата на защитата, че е разколебано обоснованото предположение за авторство на деянието, не се сподели от съда. Разследването е в начална фаза и в последствие ще бъдат направени експертизи, които да установят точната скорост на движение на автобуса, управляван от Камен Филипов.

Изводите на изготвената съдебно – психиатрична и психологична експертиза са категорични, че актуалното здравословно състояние на обвиняемия е съответно на обективните обстоятелства, в които се намира същият. Не се касае за заболяване, което да води до основание за изменение на мярката за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок.



Още по темата: общо новини по темата: 16
25.01.2024 »
09.12.2022 »
17.03.2022 »
09.03.2020 »
09.03.2020 »
07.03.2020 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ostaviha-zad-reshetkite-Kamen-prichinil-kasapnicata-na-putya-za-Sozopol-957389
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.