В Китен стартира изпълнението на проект "Подкрепи една мечта"
Автор: Екип Burgas24.bg 08:53 / 27.07.2020Коментари ()881
©
В град Китен стартира изпълнението на проект "Подкрепи една мечта" - Насърчаване на социалното включване, чрез успешна личностна и професионална реализация, финансиран по програма "Еразъм+" на ЕС. В проектните дейности, които ще се проведат в периода 31 юли - 06 август, ще си партнират сдружение "Вокс Хумана 2020"- България и  "Asociatia Tinerilor cu Initiativa Civica"- Румъния.

Участници в проекта от българска и румънска страна са млади хора с неравностоен социален статус, които имат необходимост от придобиване на нови знания, умения и компетенции, свързани с повишаване на тяхната адаптивност и конкурентноспособност на пазара на труда.

Предвидените дейности имат за цел да се насърчи предприемаческото и креативното мислене, да се повиши информираността за методите и инструментите, които улесняват прехода между различните нива и видове учене, прехода към света на труда, както и прехода между различните видове заетост.

Основен фокус се поставя върху влиянието на реализираните дейности върху участващите

младежи в неравностойно социално-икономическо положение. Проектът ще предостави на участниците средства, форми и похвати за придобиването и развиването на ключови компетентности, включително основни умения: с цел насърчаване на пригодността за заетост, социално-образователното и личностното развитие, както и участието в гражданския и обществения живот.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/V-Kiten-startira-izpulnenieto-na-proekt-Podkrepi-edna-mechta-986680
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.