Борисов: Жителите и гостите на Варна могат да са спокойни - морето е чисто!
Автор: Пламена Николова 15:54 / 29.07.2020Коментари ()1383
"Жителите и гостите на Варна могат да са спокойни - морето е чисто!" Това заяви при визитата си край Варна премиерът Бойко Борисов, като сподели кадри от посещението си в пречиствателната станция на "Златни пясъци" в социалната мрежа, видя репортер на Varna24.bg.

"Реконструираната и разширена пречиствателна станция в "Златни пясъци" ще обслужва целия регион. Десетилетия мръсна вода се е изливала в морето, а сега по Черноморското крайбрежие има над 50 станции.

Това е много важно както за жителите на населените места, така и за туризма. Реконструкцията на обекта струва над 37 млн. лв., като 24 млн. лв. от тях са европейско финансиране.

Пречиствателната станция ще обслужва 72 122 души през летните месеци. В същото време строителството на АМ "Хемус" и "Балкански поток" върви с много добри темпове. Реализирането на тези инфраструктурни проекти ще даде голям тласък на бизснеса и туризма в цяла Северна България", сподели премиерът. 

Бойко Борисов беше придружен от кмета на морската столица Иван Портних.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Borisov-Zhitelite-i-gostite-na-Varna-mogat-da-sa-spokoini-moreto-e-chisto-987612
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.