Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Джамбазки: ЕС да спре средствата за неоосманската ердоганова Турция
Автор: Екип Burgas24.bg 09:48 / 16.09.2020Коментари ()870
©
Евродепутатът от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки поиска ЕС да спре средствата за Турция заради действията на нейния президент.

По време на дебати в Европейския парламент, посветени на сондажите на южната ни съседка в Източното Средиземноморие близо до остров Крит, Джамбазки критикува остро политиката на Ердоган:

"Трябва да си кажем ясно, че в момента неоосманска, ердоганова Турция не е европейска държава и не може да бъде част от ЕС. Трябва да прекратим това лицемерие и да си кажем нещата такива, каквито са. В противен случай ни очаква продължаваща провокация".

Колегата му от групата на либералите "Обнови Европа" Илхан Кючюк определи думите на Джамбазки като "генерално неразбиране за това как ЕС трябва да взаимодейства с големите сили".

"Показването на червен картон във всеки един случай, в който има конфронтация, не може да бъде постоянна политика на ЕС. Има нужда от диалог по редица въпроси. Този диалог трябва да бъде много честен и открит". посочи Илхан Кючюк.


Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Dzhambazki-ES-da-spre-sredstvata-za-neoosmanskata-erdoganova-Turciya-1001068
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.