Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха управителите на строителна фирма след смъртта на работник
Автор: Пламена Николова 10:51 / 17.09.2020Коментари ()704
©
Управителите на строителна фирма "NR груп“ Николай В. и Росен С., както и техническата ръководителка на обект на дружеството Таня Й. получиха осъдителни присъди от състав на Варненския окръжен съд. Тримата бяха осъдени на лишаване от свобода за срок от 1 година, чието изтърпяване е било отложено с 3-годишен изпитателен срок, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

С присъдите управителите на строителната фирма са лишени и от право да заемат ръководни длъжности, свързани със строително-монтажни работи за  срок от 1 година.  Подсъдимата Таня Й. е лишена от право да работи като технически ръководител на строителен обект също за срок от 1 година.

54-годишният Николай В., колегата му 50-годишният Росен С. като управители на строителната фирма и техническата ръководителка на жилищна сграда в кв. "Бриз“ във Варна Таня Й. били предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за причиняване смъртта на 33-годишен строителен работник поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по член 123, ал. 1 от НК.

Съдът е уважил граждански искове в размер на по 60 000 лева за причинените имуществени и неимуществени вреди на бащата на загиналия работник. Осъдените са длъжни да заплатят солидарно разноските по делото и държавната такса върху уважените граждански искове.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на въззивна проверка в Апелативния съд.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Osudiha-upravitelite-na-stroitelna-firma-sled-smurtta-na-rabotnik-1001493
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.