Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Румен Радев коментира горещия шпионски скандал
Автор: Георги Василев 15:14 / 24.09.2020Коментари ()1120
Президентът на република България Румен Радев коментира днес в базата "Граф Игнатиево“ последния шпионски скандал, който разтърси страната вчера, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че по данни на прокуратурата, двама граждани на Руската федерация са осъществявали разузнавателна дейност, при която са търсили информация за плановете за модернизация на българската армия и поддръжката на техническата годност на военната техника. Целта им е била да предадат събраната информация, представляваща държавна и служебна тайна, на руското военно разузнаване в Москва.

Ето какво каза президентът Радев по темата:


"Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са национален приоритет и тук не може да има никакъв компромис. Надявам се службите и прокуратурата да са събрали достатъчно и обективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото има и такива. Трябва да има ясна информация в какво се състои този шпионски скандал!

Трябва да има и ясен отговор на публикациите в немското издание "Шпигел“, където има сериозни обвинения, че държавното управление на България се поставя в услуга на управлението на чужда държава. И това трябва да бъде изчистено!

Трябва да подхождаме с много ясни и безкомпромисни критерии към всичко, което оронва нашата национална сигурност“.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Rumen-Radev-komentira-goreshtiya-shpionski-skandal-1003353
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.