Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изложба на театрални плакати "Шекспир и сцената" ще бъде представена в галерия "Ателие" на НХА- Филиал Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:59 / 13.10.2020Коментари ()1496
©
Интригуващата изложба на плакати на български и чуждестранни автори  "Шекспир и сцената" ще бъде представена в галерия "Ателие" на НХА- Филиал Бургас в Магазия 1, пристанищен комплекс Бургас.

Откриването на експозицията ще бъде на 15 октомври  от 17.00 часа.

Изложбата се организира от НХА - Филиал Бургас, катедра "Плакат и визуална комуникация" и ХГ "Петко Чурчулиев" - Димитровград.

 Колекцията е съвместен проект на Национален дворец на културата и ХГ "Петко Чурчулиев" и е създадена по повод 400 години от смъртта на "Великия бард" през 2016. Плакатите показват различни поколения български и чуждестранни автори и разкриват през годините развитието на една от най-творческите теми в жанра - "Шекспировия плакат".

Куратори на експозицията във филиала на НХА в Бургас  са Антоанета Станчева - уредник на галерията в Димитровград и гл. ас. д-р Ненко Атанасов - преподавател, в специалност "Плакат и визуална комуникация".

 В рамките на изложбата, на 16 октомври (петък) от 11:30 ч., гл. ас. д-р Ненко Атанасов ще изнесе лекция на тема "Опърничавите усилия на неукротения български театрален плакат".

Експозицията може да бъде разгледана до 15 ноември.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Izlozhba-na-teatralni-plakati-Shekspir-i-scenata-shte-bude-predstavena-v-galeriya-Atelie-na-NHA-Filial-Burgas-1010382
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.