Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
бТВ се извини на ДПС за бруталния гаф на Канна Рачева
Автор: Екип Burgas24.bg 22:15 / 22.10.2020Коментари ()1000
© бТВ
бТВ се извини на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за грешката, допусната от журналистката Канна Рачева в централната новинарска емисия на 21 октомври. 

Тази сряда, при отразяване на протеста пред Съдебната палата, с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев, репортерката допусна скандален гаф. В края на репортажа, в обобщението си по искането на Съюза на съдиите за предсрочното освобождаване на главния прокурор, вместо името на обвинител номер едно, тя спомена това на Доган.

От бТВ определят гафа й като "неволна, човешка грешка на езика". И поднасят извиненията си на почетния председател на ДПС, отхвърляйки "всякакви твърдения за преднамереност".

Припомняме, че извинението на медията идва след ДПС иска публично извинение от телевизията.

От ДПС отбелязаха как с нарастваща тревога наблюдават все по-неприкритото и откровено политизиране на новините и дискусионно-политическите предавания в национален ефир, и по-специално в най-гледаната национална телевизия bTV.

Според тях, в емисията новини на bTV в 19 часа на 21-ви октомври е премината и последната психологическа бариера на откровената лъжа и манипулация. От ДПС подчертават, че не биха приели опити за замитане на този скандален акт "под килима", с оправданието, че това е лапсус или каквото и да е от този порядък, пише Блиц.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/bTV-se-izvini-na-DPS-za-brutalniya-gaf-na-Kanna-Racheva-1013458
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.