Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Митничари разкриха хитър метод за контрабанда на цигари за Великобритания
Автор: Иван Сотиров 14:46 / 27.10.2020Коментари ()957
Митническите служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване  - Тракийска“ в ГД МРР извършват в петък проверка в склад на куриерска фирма в района на Пловдив. Проверена е селектирана пратка, подготвена за изпращане към Великобритания, чието съдържание е описано като термопанели.

При огледа на осемте "сандвич“-панела митническите служители установяват разлика в теглото им, както и следи от манипулация по шест от тях. След като отделят ламаринените плоскости на панелите установяват, че изолационната пяна в тях е издълбана и свободното пространство е напълнено със стекове цигари. Във всеки панел са открити по над 80 стека нелегални цигари. Общото количество на намерените тютюневи изделия е 5000 кутии /100 000 къса / с марка “KARELIA Blue“ с надписи на гръцки език, без акцизен бандерол.

Установено е, че изпращач и получател са български граждани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Mitnichari-razkriha-hitur-metod-za-kontrabanda-na-cigari-za-Velikobritaniya-1014748
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.