Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Шофьор на микробус, причинил тежка катастрофа със загинали на АМ "Тракия", се изправя пред съда
Автор: Екип Burgas24.bg 15:31 / 09.12.2020Коментари ()965
©
Илюстративна снимка
Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Васил Й. Той е обвинен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на две лица и средни телесни повреди на други пет, настъпили в резултат от ПТП. Престъпното деяние е осъществено на 14.04.2018 година на Автомагистрала "Тракия“.  

По време на разследването е установено, че Васил е управлявал собствения си микробус по Автомагистрала "Тракия“. В превозното средство, което е имало посока на движение от град Бургас към град София, са се возили и всички пострадали лица. В един момент обвиняемият е изгубил контрол над превозното средство, което е довело до завъртането му на 180 градуса. Автомобилът напуснал пътното платно и се преобърнал, преустановявайки окончателното си движение по таван. Двама мъже са починали на мястото на произшествието, а останалите пострадали са откарани в болница с различни наранявания.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за 10.12.2020 година.

 



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Shofyor-na-mikrobus-prichinil-tezhka-katastrofa-sus-zaginali-na-AM-Trakiya-se-izpravya-pred-suda-1029712
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.