Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новият локомотив "Хан Тервел" пристигна на бургаската гара
Автор: Екип Burgas24.bg 15:22 / 22.12.2020Коментари ()2055
©
Локомотивът "Хан Тервел“ пристигна за първи път на бургаската гара. Той докара в 12.53 ч. влаковата композиция от София. десетки пътници се снимаха за спомен с новата машина. Тя е една от двете произведени от Siemens, поръчани от България и пристигнали преди дни в страната ни през Румъния. Другият локомотив се казва "Хан Аспарух“ и вече се движи по направлението София – Варна – София.

Външният вид на локомотивите е по идея на Константин Планински, който е част от международния екип от експерти, отговарящи за дизайна на подвижния състав на европейските железници. Феновете на БДЖ-ПП Green force са облепили пристигналите първоначално в тъмносин цвят транспортни машини съобразно избрана от тях визия в зелено, синьо и бяло, съобщи БНР.

За първи път след 33-годишно прекъсване родните железници купуват нови локомотиви. По този договор страната ни ще получи общо 10 нови локомотива. Общата стойност на договора, който страната ни е сключила е на стойност 55 млн. лв. без ДДС. В него е включено, както производството, така и доставката на машините. Освен това в сумата влизат всички необходими резервни части и консумативи, плюс цялата техническа поддръжка до изминаването на 600 хил. км, или срок от 3 години. До края на май месец 2021 г. се очаква да бъдат доставени и останалите 8 локомотива.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Noviyat-lokomotiv-Han-Tervel-pristigna-na-burgaskata-gara-1033390
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.