Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Внезапно почина един от по-младите милиардери от фамилията Ротшилд
Автор: Екип Burgas24.bg 16:50 / 16.01.2021Коментари ()1456
©
Френският банкер барон Бенджамин дьо Ротшилд почина в Швейцария на 57-годишна възраст. Това съобщи в събота агенция AFP с позоваване на семейството на барона, предава TACC.

"Ариана дьо Ротшилд и дъщерите й са много тъжни да съобщават за смъртта на съпруга и баща им Бенджамин дьо Ротшилд", цитира агенцията семейството, като причината за смъртта на банкера е инфаркт.

Той е починал на 15 януари в имението си в Прини, Швейцария. Барон Бенджамин дьо Ротшилд е роден през 1963 г. в Ньой сюр Сен, Франция, в семейството на Едмонд дьо Ротшилд, член на френския клон на династията Ротшилд.

Бенджамин е председател на Съвета на директорите на Едмонд дьо Ротшилд Холдинг от 1997 г., който управлява Групата за частно банкиране и управление на активи на Едмонд дьо Ротшилд. Според AFP активите на групата се оценяват на около 160 милиарда евро.

Бенджамин дьо Ротшилд е седмо поколение потомък на основателя на династията Ротшилд. Той беше смятан за един от най-богатите членове на това семейство.


Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Vnezapno-pochina-edin-ot-po-mladite-miliarderi-ot-familiyata-Rotshild-1040687
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.