Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър Петкова обжалва съдебно решение за кариера на "Холсим" над Белащица
Автор: Диана Бикова 16:28 / 24.02.2021Коментари ()992
© Burgas24.bg
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обжалва решението на Административен съд - Пловдив, с което бе обявено за незаконно спирането на кариерата на "Холсим" над Белащица. Това съобщи самата тя при посещението си в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Темата за кариерите е важна. Основният приоритет на министерството, на правителството е на първо място да бъде опазен живота и здравето на хората, ако има някакви рискове по отношение на тях, и на второ място - да се запазят интересите на инвеститорите, тъй като ние подлежим на евентуални съдебни претенции от тяхна страна. Всичко, което към настоящия момент е направено, контролът, който Министерство на енергетиката упражнява по отношение на всички концесии, е свързан с тези наши цели и приоритети" - заяви министър Петкова.
<
br />Тя не пожела да се ангажира с прогноза дали концесиите ще бъдат удължени.

"В Министерство на енергетиката има дирекция "Природни ресурси,  концесии и контрол", която анализира всяко искане. След това следва съгласувателна процедура с другите компетентни министерства и едва тогава можем да кажем как ще се процедира" - обяви тя. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 1
09.02.2022 »
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ministur-Petkova-obzhalva-sudebno-reshenie-za-kariera-na-Holsim-nad-Belashtica-1055566
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.