Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нова акция на пътя. На фокус са детските столчета в автомобилите
Автор: Екип Burgas24.bg 12:59 / 08.03.2021Коментари ()803
© БГНЕС
Стартира нова акция на "Пътна полиция“. Този път фокус на проверките ще бъде наличието на обезопасителни колани и детски столчета в автомобилите.

Над 1500 водачи-родители са си позволили да не обезопасят своите деца при качването им в автомобил през изминалата година. Това обявиха от "Пътна полиция“ при старта на новата им акция на пътя, насочена към използването на обезопасителни колани и детски столчета в колите.

"Това е едно безотговорно поведение от тяхна страна към децата им. Апелираме към тях да бъдат по-отговорни. Да използват тези обезопаситени системи, за да осигурят безопасността на своите деца“, отбеляза гл. инспектор Николай Крушарски от КАТ. 

Глобата за необезопасено дете в автомобил е 50 лв., като на самия водач се отнемат и осем контролни точки. 

От КАТ обявиха, че често родителите, хванати в нарушение се изненадват от санкцията и дори не знаят, че има изискване децата им да бъдат в специално столче при пътуване в колата.

Според възрастта на децата има три вида столчета. Първите са за новородени и се използват до 1-годишна възраст. Вторите са от 1 до 4 г. и до 18 кг, а третите са за ръст над 120 см.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Nova-akciya-na-putya-Na-fokus-sa-detskite-stolcheta-v-avtomobilite-1059609
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.