Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Роднини на починалата родилка от Карнобат ще отглеждат близнаците, останали сираци
Автор: Екип Burgas24.bg 16:07 / 18.03.2021Коментари ()2655
©
Роднините на починалата от Ковид-19 родилка от Карнобат ще получат попечителство върху новородените близнаци. Това съобщиха от отдел "Закрила на детето" в града.

31-годишната Теодора от Карнобат загуби битката с коронавируса във вторник, след като лекарите от бургаската болница успяха преждевременно да изродят близнаците. 

Дни по-рано от Ковид-19 почина и съпругът ѝ Христо. Бебета в момента се намират в отделението по неонатология в държавната болница, а съдбата им развълнува цяла България.

От отдел "Закрила на детето" в Карнобат заявиха, че и двете семейства на починалите родители искат да се грижат за децата, затова ще се създаде настойнически съвет. 

"В този настойнически съвет включват четирима членове - настойник, зам.-настойник и двама съветници, така че ще имат възможност при тяхно желание да бъдат включени и от двете страни роднините, за да взимат решения за тяхната бъдеща съдба", обясни Павлина Спиридонова.

На по- късен етап децата могат да бъдат осиновени. Желание за това е проявила баба им по бащина линия, както и вуйчото на децата. 

Съседите на починалото семейство вярват, че роднините ще се грижат добре за децата. 

Роднините на починалите майка и баща поискаха всички постове в социалните мрежи за благотворителни акции в помощ на близнаците да бъдат свалени и помолиха за спокойствие.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Rodnini-na-pochinalata-rodilka-ot-Karnobat-shte-otglezhdat-bliznacite-ostanali-siraci-1063714
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.