Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Детето, което се удави, искало да измие кал от дрехата си
Автор: Цвети Тончева 11:54 / 06.04.2021Коментари ()1280
© Burgas24.bg
Детето, което се удави в напоителен канал край село Найден Герово, е искало да отмие кал от дрехата си, каза за Burgas24.bg кметът на Найден Герово Атанас Арабаджийски. Това е разказало пред него другото дете, с което са си играели. Двамата били доста изцапани с кал заради дъждовете, които валяха през целия ден на 4 април. Преди това детето е изпрало в канала калните си обувки и ги оставило отстрани. Те са били открити там, до канала, каза кметът.  След това най-вероятно е решило да отмие калта от дрехата си и паднало.

Стената на напоителния канал край селото е доста стръмна, поясни кметът Арабаджийски.

По думите му, това не е единичен инцидент там. През годините доста деца и възрастни хора са се удавили и затова хората са внимателни и забраняват на децата си да играят там.

Единственото, което предпазва от нещастни инциденти, е една табела, че къпането е забранено. Ограда няма, обясни кметът на селото.

"Като кмет мога да се обърна към община Съединение, за да ни помогне да направим ограда при участъка, където селото граничи с канала“, каза  Атанас Арабаджийски.  "Ние не разполагаме с бюджет и нищо друго не можем да направим“, добави той.

Кметът разказа още, че семейството на удавилото се дете е бедно, работещо. Майката дори е бременна за второ дете.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Deteto-koeto-se-udavi-iskalo-da-izmie-kal-ot-drehata-si-1070508
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.