Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Има такъв народ": Постигнахме основната си политическа цел
Автор: Екип Burgas24.bg 21:34 / 12.05.2021Коментари ()1034
©
От 1 публикуваха становище  във фейсбук по повод назначаването на служебно правителство днес и равносметка на свършеното от тях в 45-тото Народно събрание: 

С указ на президента на Република България - Румен Радев, днес официално бе разпуснато 45-то Народно събрание.

Макар и да продължи по-малко от месец, то беше достатъчно съдържателно, тъй като успя да положи основите на едно различно бъдеще за България.

-  За пръв път в най-новата ни история не беше излъчено правителство и трите мандата бяха върнати. За пръв път в най-новата ни история не беше приет дневен ред на Народното събрание и то не можа да работи, като поводът за това беше демонстрация на сила от страна системните партии.

- ПП “Има такъв народ" постигна основната си политическа цел и успя да демонтира от власт едноличния режим на Бойко Борисов. Не дадохме възможност да се създаде мимикриращо правителство, което да подмени промяната и да създаде условия за връщане на фалшивата стабилност. И това се дължи преди всичко на избирателите ни, които ни излъчиха като втора политическа сила. Ние просто следвахме това, което бяхме обещали и показахме, че водещи в политиката трябва да са принципите, а не самоцелния стремеж към властта.

- Върнахме смисъла на републиката, защото съживихме духа на най-висшия и орган - Народното събрание. А това дали е имало грозни сцени и невъзпитано поведение, няма как да е проблем на институцията, защото е отговорност на хората, които са в нея. Важното е, че Народното събрание отново може да приема законите при условията на плурализъм, а не на лобизъм.

- Постигнахме и друга политическа цел, като успяхме да създадем условия за по-честни избори. Повредихме “машината за измами", чрез приемането на промени в Изборния кодекс. Създадохме много по-добри условия за гласуване на сънародниците ни в чужбина, за да бъдат активни и съпричастни при предстоящата промяна.

- Успяхме да доведем ситуацията дотам, че най-големите манипулатори на избори да се оплакват от това, че ще проведем максимално честни избори.

- Предстоят избори на 11 юли и на ход са избирателите, от чиито вот отново зависи възможността последователните стъпките в посока промяна към пряка демокрация да продължат да се случват!



Още по темата: общо новини по темата: 3144
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/524 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ima-takuv-narod-Postignahme-osnovnata-si-politicheska-cel-1083290
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.