Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кампания срещу диабета ще се проведе в Бургас
Автор: Иван Сотиров 14:38 / 01.07.2021Коментари ()1446
© Burgas24.bg
Бургас ще бъде следващата спирка от Националната инициатива "България срещу диабета“. На 2 юли от 17.00 часа на площад "Атанас Сиреков“ /срещу сградата на Община Бургас/ ще бъде разположен т.нар. "диабетен патрул“, представляващ надуваема шатра с маса за измерване на кръвна захар от две медицински лица.

Освен, че бургазлии ще имат възможността да измерят нивата на кръвната захар, организаторите ще раздават безплатни информационни материали, свързани с диабета.

Целта на Националната кампания "България срещу диабета“ е превенция и подобряване на информираността за болестта и нейното развитие.

В рамките на проекта в периода 26 юни - 08 юли 2021 ще обходят всички областни градове в България, за да представят в рамките на няколко часа опасностите от пандемията на XXI век, наречена диабет.

Инициативата е част от проекта "България срещу диабета“, финансиран от Международната Фондация на Лайънс Клубовете /LCIF/. Партньори по него са Лайънс клубове в България, Българска Асоциация Диабет, Българското Национално Сдружение по Детска Ендокринология и с подкрепата на всички общини на 28-те областни градове в България.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kampaniya-sreshtu-diabeta-shte-se-provede-v-Burgas-1100279
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.