Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Квартална градинка заменя старите бараки на Кожно-венерическия диспансер
Автор: Иван Сотиров 11:01 / 27.07.2021Коментари ()2114
© Google
Ще бъде поискано от Министерство на здравеопазването теренът на бившето Кожно-венерическия диспансер в Бургас, намиращ се зад Трета поликлиника, да бъде превърнат в квартална градинка. Това предлага кметът на Бургас Димитър Николов на общинските съветници, предаде репортер на Burgas24.bg.

Докладната записка с искането бе внесена като извънредна, тъй като през август няма да се състои заседание на местния парламент. Необходимо е да се получи съгласие от Министерство на здравеопазването теренът, който е предвиден за здравеопазване, да бъде прехвърлен като терен за озеленяване и инфраструктура.

Преди 6 години беше модернизиран част от корпуса на УМБАЛ Бургас и там бе разкрито Инфекциозното отделение, припомни кметът Николов. "Старите дървени бараки на Кожно-венерическото отделение останаха неизползваеми. Бях питан от граждани какво се случва на този терен. Наскоро решихме да подготвим проект за квартална градинка. Оказа се, че нямаме такова право, защото теренът е предвиден за здравеопазване и той трябва да се прехвърлен от такъв за озеленяване и инфраструктура", добави Николов.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kvartalna-gradinka-zamenya-starite-baraki-na-Kozhno-venericheskiya-dispanser-1109861
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.