Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Израелска група за измами и пране на пари е действала у нас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:14 / 02.08.2021Коментари ()1339
©
В изпълнение на Молба за правна помощ, издадена от Служба на държавния прокурор – Йерусалим в Държавата Израел, Специализираната прокуратура разследва организирана престъпна група за инвестиционни измами, компютърни престъпления и изпиране на пари.

Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че участници в престъпното сдружение привличали хора от различни континенти да инвестират в просперираща онлайн инвестиционна платформа, парите обаче били превеждани от тях по сметки на финансови мулета на групата.

В хода на действията по разследването са извършени претърсвания и изземвания на територията на ж.к. Студентски град. Иззети са документи, компютри, флаш памети, телефони и други веществени доказателства, относими към престъпната дейност на групата.

Разпитани са 7 лица, две от които чужди граждани, постоянно пребиваващи на територията на Република България.

На 27.07.2021 г., в изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от Главна прокуратура в гр.Бамберг и Централната служба за компютърни престъпления на Бавария, Специализираната прокуратура извърши действия по разследване на организирана престъпна група със същия предмет на престъпна дейност.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Izraelska-grupa-za-izmami-i-prane-na-pari-e-deistvala-u-nas-1111910
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.