Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новоназначени военнослужещи положиха клетва в Пункт за базиране Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:12 / 14.09.2021Коментари ()730
©
В района на Пункт за базиране Бургас, се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи от дивизиона патрулни кораби вчера. След като целунаха бойното знаме и се заклеха във вярност към Родината според вековните войнски традиции, младите матроси официално станаха част от екипажа на Военноморските сили на Република България.

Военнослужещите бяха поздравени от командира на формированието, капитан I ранг Радко Пенев. Той припомни корените на този ритуал и изрази увереността си, че младите попълнения ще бъдат верни на клетвените слова, а ако се наложи и със саможертва ще бранят Родината.

В словото си към младите моряци началникът на Щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби, капитан I ранг Павлин Петков им пожела да носят с гордост морската униформа, да бъдат достойни наследници на славните ни предци и да имат дълга и успешна кариера в редиците на Военноморските сили на Република България.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Novonaznacheni-voennosluzheshti-polozhiha-kletva-v-Punkt-za-bazirane-Burgas-1125052
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.