Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Предупреждение за ниски температури и слани в страната днес
Автор: Екип Burgas24.bg 08:37 / 24.09.2021Коментари ()688
©
За днес е в сила жълт код за ниски минимални температури и слани в 9 области у нас. Това са Пловдив, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София - град и София - област 

През нощта над по-голямата част от страната ще се изясни. Вятърът ще стихне. Над Северозападна България ще се появи разкъсана висока облачност. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в котловините на Югозападна България и в подбалканските полета – между 1° и 3° и там ще се образуват първите слани.

Утре ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 21° и 26°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 21°-23°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Preduprezhdenie-za-niski-temperaturi-i-slani-v-stranata-dnes-1128072
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.