Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Интересни лекции как да пазим морето чисто изнесе пред бургаски ученици исландец
Автор: Екип Burgas24.bg 13:03 / 29.09.2021Коментари ()853
©
Интересни лекции как да пазим морето чисто изнесе пред бургаски ученици исландецът Томас Кнутсон, който е представител на НПО "The Blue Army“. Неправителствената организация е партньор на Община Бургас заедно с Фондация "Шанс за децата и природата на България“ по проекта "Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив“.

Кнутсон представи конкретни стъпки как всеки, независимо от възрастта, си може да има принос в опазването на морето чисто. С любопитните практики, които се прилагат в Исландия за ограничаване на замърсяването с пластмасови отпадъци, се запознаха ученици на възраст от 7 до 15 години от училищата "Св. св. Кирил и Методий“, "Ал. Г. Коджакафалията“ и "Васил Априлов“.

С всички дейности по проекта се цели подобряване на екологичния статус на морските води в Бургаския залив и повишаване на обществената информираност, самосъзнание и отговорност на гражданите за намаляване и предотвратяване на морските отпадъци.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Interesni-lekcii-kak-da-pazim-moreto-chisto-iznese-pred-burgaski-uchenici-islandec-1129878
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.