Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържане под стража за Емил и Мартина, чиито деца загинаха в огнената стихия във "Владиславово"
Автор: Пламена Николова 16:39 / 12.10.2021Коментари ()1066
©
Окръжен съд – Варна уважи исканията на прокуратурата и остави в ареста родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к. "Владислав Варненчик“, съобщи непосредствено след заседанието окръжният прокурор Красимир Конов, предаде репортер на Varna24.bg.

37-годишният Емил Христов и 22-годишната Мартина Йорданова са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт на 7-месечното бебе Денис. Все още за смъртта на второто дете, момиченце на 4 годинки, не се коментира нищо, тъй като не е приключила експертизата, коментира прокурор Конов.

В съдебната зала Мартина не могла да даде логично обяснение за случилото се, като през цялото време през сълзи повтаряла, че това е нейното дете. Тепърва ще бъде взето решение дали на младата жена да бъде направена психиатрична експертиза, доказваща вменяемост.

По непотвърдена информация 22-годишната Мартина има още две деца от други двама бащи, които се грижат за тях. Третото детенце на 7 месеца, което загина, също не е от мъжа, с когото е изправена пред съда за съучастие в палеж. 

Негово е 4-годишното момиченце, което също загина в пожара, но за което до момента няма друга информация.

Мартина няма постоянен адрес, канела се е да пътува извън страната съвсем скоро. Няма все още данни дали жената е употребила алкохол или наркотици, довели до неадекватната реакция при пожара.

Емил има влязла в сила присъда от 2020 г. с условно наказание. Въпреки твърденията на мъжа, че не употребява наркотици, след злощастната вечер в кръвта му са открити такива. 

Наказанието, което законът предвижда за деянието,в което са обвинени двамата, е "лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

Припомняме, че инцидентът възникна около 22:30 часа на 9 октомври 2021 година. Сигналът за горящ апартамент във варненския квартал "Владислав Варненчик“, блок 406, вход 7 бил подаден от очевидци. При потушаването на пожара било установено, че в жилището има две починали деца – на 4 години и на по-малко от една година.

В хода на работата по случая са извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства, назначени са редица експертизи. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникването на тежкия инцидент, както и до смъртта на двете деца.

Действията по доказване и документиране на извършеното престъпление продължават под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.

Определението на съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Варна.

По думите на прокурор Конов случаят е сложен и заплетен и тепърва ще има още много разкрития по него. 

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 10
10.12.2021 »
09.11.2021 »
19.10.2021 »
12.10.2021 »
12.10.2021 »
11.10.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Zadurzhane-pod-strazha-za-Emil-i-Martina-chiito-deca-zaginaha-v-ognenata-stihiya-vuv-Vladislavovo-1134567
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.