Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Решено е! МС купува 3000 дози от нов препарат за лечение на коронавирус
Автор: Екип Burgas24.bg 14:48 / 20.10.2021Коментари ()502
© Investor Media Group
Министерският съвет взе решение за закупуването на три хиляди дози моноклонални антитела за лечение на коронавирус. Това е лекарствен продукт, втора възможност за лечение на коронаврус, съобщи пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Досега единственото лечение на коронавирус у нас беше с Ремдисивир, припомни той и добави, че първите доставки на новия препарат се очакват до края на този месец.

Попитан как ще отговори на критиките на ресторантьорския бранш за новите мерки, които влизат в сила от тази нощ, министър Кацаров каза, че протестът на Ричард Алибегов /председател на БАЗ/, срещу мерките е по-скоро политически, отколкото друг.

"Мерките, които приложихме по отношение на ресторантите бяха предложени от самия него, писмено в министерството на туризма и при мен, каза министърът. Що се отнася до администрацията, въпросът за въвеждане на задължителен "зелен" сертификат в администрацията беше много сериозно обсъждан. Това, което наклони везните да не се въвежда такъв сертификат е, че административните услуги, подобно на публичния транспорт, са нещо, което касае всички хора и е мярка, която би ограничила достъпа на хората до публичен транспорт или административни услуги. Това би довело до лоши последици за която и да е стопанска или друга дейност", категоричен бе здравният министър, предаде БТА.

В отговор на въпрос за срока на валидност на сертификатите за преболедуване, министърът каза, че този срок е определен от ЕК и е шест месеца. "Обсъждахме възможността срокът да бъде удължен. Категоричното и единодушно становищше на всички експерти обаче е, че този срок не може да бъде удължен", подчерта здравният министър Кацаров.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Resheno-e-MS-kupuva-3000-dozi-ot-nov-preparat-za-lechenie-na-koronavirus-1138630
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.