Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Много голям шеф в EVN коментира цената на тока
Автор: Цвети Тончева 12:20 / 28.10.2021Коментари ()994
© Burgas24.bg
Нова стационарна електрическа подстанция "Евмолпия“ откриха в Пловдив. Съоръжението ще гарантира икономическото развитие и сигурността на захранване за Пловдив и региона. Тя се намира на ул. "Богомил“ 95, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Необходимо е да увеличим мощностите за Пловдив, тъй като градът е най-бързо развиващия се в България. Необходимо е бързо напасване на съществуващата инфраструктура“, каза пред журналисти шефът на ЕВН Александър Сипек. Населението на Пловдив също се е увеличило и това предполага развитие на икономиката. Ето защо се предприемат мерки  за увеличаване на електрозахранването.

Преди няколко месеца ЕВН откри нов диспечерски център с нова сграда, а преди две седмици бе открит и нов клиентски енергиен център. Следващата голяма инвестиция ще бъдат водните котли в топлофикация, каза още Сипек.

През следващата година дружеството ще отбележи 2-милиардната си инвестиции в България от приватизацията до момента.

"Както ние и самата държава държим да сме проверили готовността ни за зимния период, като за целта се прави  регулярна проверка“, каза още шефът на ЕВН. В регионите, където се очаква по-сериозна зимна обстановка, се набляга на изграждане на кабелни линии под земята за по-голяма сигурност. Дружеството се стреми да обезпечи човешкия ресурс и персонал, като за целта се  ние провежда активна кампания за ваксинация. Като цяло дружеството е ваксинирано като нивото е над средното за страната

По отношение на цените за електроенергия се работи под голям натиск. От една страна, разчетената цена е доста ниска в сравнение с това, което ежедневно се заплаща според актуалните тарифи.

"В предстоящия период ще имаме дефицит от над 100 млн. лева“, каза още Сипек и уточни че се работи за преодоляване на сложната ситуация в интерес на цялата страна. "Отворени сме за идеи за подпомагане на ситуацията, но нещата зависят от решенията на компетентните институции“, каза още Александър Сипек.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Mnogo-golyam-shef-v-EVN-komentira-cenata-na-toka-1142692
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.