Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Варна оказва пълно съдействие при проверката на Антикорупционната комисия
Автор: Пламена Николова 17:17 / 01.12.2021Коментари ()1114
©
Община Варна оказва пълно съдействие на КПКОНПИ по проверката, която институцията извършва. От страна на общината са предоставени всички изисквани документи, които са обект на проверката. И занапред Община Варна ще продължи да оказва пълно съдействие на всички разследващи и проверяващи институции, се посочва в съобщение, изпратено до Burgas24.bg.

До момента в хода на проверката са изискани документи и са снети обяснения от всички членове на комисията за избор на изпълнител, от заместник-кмет и от кмета на общината Иван Портних, се посочва в съобщение от КПКОНПИ, което медията ни публикува по-рано днес.

Снети са и обяснения от управителите на фирми, които в хода на процедурата са били отстранени от участие. Предстои преценка за изпращане на всички материали от проверката на прокуратурата, с оглед данни за корупционни престъпления, посочват от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Има сходство при постъпилите данни за извършени неправомерни действия при провежданата поръчка във Варна и две обществени поръчки в Стара Загора, които са на стойност над 84 милиона лева и също са свързани с покупка на екологични превозни средства, посочват от КПКОНПИ.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Obshtina-Varna-okazva-pulno-sudeistvie-pri-proverkata-na-Antikorupcionnata-komisiya-1165748
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.