Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
АБВ не иска още чужди военни сили на територията на България
Автор: Екип Burgas24.bg 12:46 / 29.12.2021Коментари ()838
© Plovdiv24.bg
АБВ иска от Народното събрание ясно и точно да декларира и да се противопостави на разполагането на чужди военни сили на територията на България, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това каза по време на пресконференция на партията в Пловдив заместник-председателят на партията и депутат от "БСП за България" в НС Владимир Маринов.

Той уточни, че от АБВ още в 43-то НС са внесли подобна декларация за неразполагане и неразрешаване на увеличаването на военното присъствие на чужди войски или сили на територията на страната ни, за да не се превърне регионът в евентуална мишена.

Владимир Маринов бе категоричен, че тази декларация ще е първото нещо с което ще се заеме след празниците. Лидерът на АБВ Румен Петков също взе участие в пресконференцията. Той уточни, че в тази декларация има два съществени момента.

Според него това са две решения, които НС задължително трябва да приеме, за да е ясна позицията на държавните институции на българските граждани. Той отказа да даде мнение за новия премиер Кирил Петков

Повече можете да научите от видеото!



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/ABV-ne-iska-oshte-chuzhdi-voenni-sili-na-teritoriyatana-Bulgariya-1182357
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.