Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Атака-Бургас се разцепи, напусналите се аргументираха пред медиите
Автор: Екип Burgas24.bg 14:19 / 10.11.2009Коментари ()2788
© Burgas24.bg
От тринадесетте съветници на „Атака" в местния парламент на Бургас остават само трима - Димчо Грудев, Александър Бояджийски и Деян Стойков. Други десет, начело със собственика на телевизия „СКАТ" Валери Симеонов напуснаха групата на „Атака" в Общинския съвет в Бургас образуваха група на независимите.

Пред медии и техни колеги, общински съветници, напусналите групата обявиха, че вече не припознават партия „Атака" като политическия субект, в името на който са влезли в Общинския съвет. "Действията на парламентарната група на „Атака" в последните четири месеца били меко казано необясними. Бургаските членове не могат да приемат факта, че безусловно се подкрепят всички предложения на ГЕРБ с мотива, че в противен случай това би означавало да се подкрепя БСП или ДПС. Те не приемат и факта, „че са отстъпени принципите на национализма , че една идея е приватизирана и превърната в семейно ООД, както и ултимативния тон, с който в края на миналата седмица са били привикани на отчет в София от лидера Волен Сидеров".

Местните активисти на партията бяха категорични, че от парламентарните избори преди три месеца не поддържат комуникация със Сидеров, който не отгоwаряли нито на позвъняванията им, нито на СМС-ите им с покана за среща.
Валери Симеонов бе категоричен, че няма личен конфликт с Волен Сидеров. Той сподели, че въпросът дали депутатът Стоян Иванов, който е бивш журналист в ръководената от Симеонов медия ще напусне групата на „Атака" е много деликатен, защото всичките десет напуснали днес са направили своя избор самостоятелно, без някой да уговаря другия. „Какво ще реши Стоян Иванов може само той да каже"- заяви Симеонов. Той допълни, че за тези 107 дни от работата на новата власт Волен Сидеров не е дошъл нито веднъж в Бургас, за да даде отчет на своите избиратели.




Още по темата: общо новини по темата: 24
11.03.2010 »
21.01.2010 »
23.12.2009 »
18.12.2009 »
17.12.2009 »
17.12.2009 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ataka-Burgas-se-razcepi-napusnalite-se-argumentiraha-pred-mediite-118791
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.