Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министърът на транспорта забрани изграждането на фотоволтаична централа на летището в Силистра
Автор: Екип Burgas24.bg 15:29 / 09.02.2022Коментари ()770
©
Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев категорично възрази срещу изграждането на фотоволтаична централа на територията бившето летище Силистра.

 

В писмо до кмета на Община Силистра Юлиян Найденов, министър Николай Събев заявява, че политиката на Министерството на транспорта и съобщенията в областта на гражданското въздухоплаване е насочена и към възстановяването и последващото развитие на регионалните малки летища.

От обявлението на Община Силистра, публикувано на 3 февруари 2022 г., става ясно, че е планирано фотоволтаичната централа да бъде изградена върху по-голямата част от пистата за излитане и кацане, пътническия терминал и прилежащата инфраструктура на територията на бившето летище Силистра. В тази връзка е поискана подробна информация от кмета Юлиян Найденов за извършените административни процедури и издадените административни актове по отношение на летищната инфраструктура на летище Силистра.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ministurut-na-transporta-zabrani-izgrazhdaneto-na-fotovoltaichna-centrala-na-letishteto-v-Silistra-1209648
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.