Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Затвориха Дюленския проход
Автор: Иван Сотиров 09:32 / 28.02.2022Коментари ()570
© Burgas24.bg
Дюленският проход е затворен за снегопочистване, съобщиха от полицията. Както Burgasw4.bg съобщи оранжев код е в сила за някои области на България днес. Областите са Добрич, Варна и Бургас. Очакванията са там да духа силен и временно бурен вятър от север-североизток. Ще има значителни валежи от сняг, по крайбрежието - от дъжд.

Във вътрешнонстта на областта ще се образува снежна покривка. Има условия за виелици и навявания. Количество на валежите в повечето райони 25-40 mm, в планинските части и повече. След обяд валежите ще отслабват.

За голяма част от страната пък в сила е жълт код - отново за сняг и за вятър. Днес ще бъде облачно. На много места ще има валежи от сняг, в Североизточна България значителни по количество. Дъжд и сняг ще превалява около Дунав и по Черноморието.

След обяд на места в западните и южните райони от страната валежите ще спрат. В Източна България ще духа умерен до силен север-североизточен вятър и там остават условията за виелици и навявания. Максималните температури ще са между 1° и 6°. 

В планините ще бъде облачно с обилни снеговалежи. Ще духа силен североизточен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, по северното крайбрежие от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Zatvoriha-Dyulenskiya-prohod-1220839
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.