Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цвета Караянчева осъди канонадата от снежни топки на Шипка, но заяви: Който сее ветрове, жъне бури!
Автор: Десислава Томева 10:07 / 04.03.2022Коментари ()967
©
Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева с коментар във Фейсбук за случилото се вчера на Шипка.

"Гротескно беше, нали? Нелепо, вулгарно, осъдително. В ден, отреден за поклонение", написа Караянчева.

Sofia24.bg публикува цялото съдържанието на поста на бившия председател на НС:

"Разделението не помага на никого, каза вчера на Шипка премиерът Петков. Аз ще кажа друго: Който сее ветрове, жъне бури! Приемате ли това, което се случи по време на тържественото честване, господа управляващи?! Гротескно беше, нали? Нелепо, вулгарно, осъдително. В ден, отреден за поклонение. 

За мен е неприемливо, независимо, че съм представител на опозицията. Защото "сценарият“ се повтаря. Спомняте ли си кога бяха положени основите на разделението на българите и от кого? 

Ще ви помогна с отговора: на 19 февруари 2020 г. на церемонията в София по повод гибелта на Левски, когато Румен Радев /архитект на управляващата коалиция/ пренебрегна кмета на столицата, патриарха и председателя на парламента и поведе алтернативно шествие. Тогава същите групи от хора, които вчера освиркаха Кирил Петков на Шипка, следваха Радев, скандираха “у-у-у-у" по време на речта на Йорданка Фандъкова и оскверниха паметта на Апостола.

Впоследствие тези употребени групички от псевдопатриоти се пренесоха на Шипка и се вклиниха във всички последващи национални чествания. Една обидна и срамна за всички ни "традиция“ се настани трайно в политическия живот на България. Какво можем да очакваме оттук – нататък – бутафорни бесилки, ковчези, черни чували… Доскоро на Румен Радев това му изглеждаше като инструментариум на демокрацията. Духът обаче е излязъл от бутилката! И не знам има ли как да бъде върнат обратно…", написа в личния си профил Караянчева.



Още по темата: общо новини по темата: 40
08.03.2022 »
08.03.2022 »
06.03.2022 »
06.03.2022 »
05.03.2022 »
04.03.2022 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Cveta-Karayancheva-osudi-kanonadata-ot-snezhni-topki-na-Shipka-no-zayavi-Koito-see-vetrove-zhune-buri-1223763
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.