Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нинова: През бюджета направихме всичко възможно правителството да подпомогне различни сфери и хора
Автор: Йоланда Пелова 11:59 / 04.03.2022Коментари ()687
©
Както знаете правителството още от началото на годината предприе мерки за компенсации както на небитовите потребители, така и чрез мораториума за битовите потребители. Това каза министърът на икономика Корнелия Нинова на брифинг след срещата на министър-председателя Кирил Петков с членовете на Българската петролна и газова асоциация.

"Даваме си сметка колко е трудно на тези хора. Предприехме чрез Бюджет 2022 и допълнителни мерки - като учеличаване обема (като сума) и броя на семействата, които да получават енергийни помощи. И това го показва цялата политика, която предприехме по отношение на осигуряване на дърва за онези над 1,5 мнл. семейства, които ползват дърва - на цени приемливи, по-ниски чрез Държавните горски стопанства. Във връзка с учеличаването на доходите си даваме сметка, че това не е достатъчно, но през бюджета направихме всичко възможно правителството да подпомогне различни сфери и хора. Радвам се, че успяхме в тази трудна ситуацията да приемем бюджета и сега да започнем да го изпълняваме", каза още Нинова.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ninova-Prez-byudzheta-napravihme-vsichko-vuzmozhno-pravitelstvoto-da-podpomognerazlichni-sferi-i-hora-1223898
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.