Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Марина, която развя антивоенен плакат в ефир: Путин е агресор! Срам ме е, че съм позволявала да зомбират руския народ
Автор: Екип Burgas24.bg 11:27 / 15.03.2022Коментари ()915
©
Вижте съобщението, което отправи журналистката Марина Овсянникова малко преди да нахлуе в ефир в руската национална телевизия и да размаха антивоенен плакат.

Това, което се случва в Украйна, е престъпление. Русия е страна-агресор и отговорността за тази агресия тежи на съвестта на един-единствен човек. Този човек е Владимир Путин. Моят баща е украинец, майка ми е рускиня и те никога не са били врагове. Герданът, който нося, е символ на факта, че Русия трябва незабавно да прекрати тази братоубийствена война.


И нашите братски народи все още могат да се помирят. За съжаление, прекарах последните няколко години, работейки за Първи канал, който провежда Кремълска пропаганда, и много ме е срам от това. Срам ме е, че съм позволявала да се леят лъжи от телевизионните екрани. Срам ме е, че съм позволявала други да зомбират руския народ. Мълчахме през 2014-та, когато всичко това започна. Не протестирахме, когато Кремъл отрови Навални. Мълчаливо гледахме този нехуманен режим в действие.

А сега целият свят ни е обърнал гръб. И следващите десет поколения няма да измият петното от тази братоубийствена война. Ние руснаците сме мислещи и интелигентни хора. Само в наши ръце е да спрем цялата тази лудост. Излезте на протест. Не се страхувайте от нищо. Не могат да ни затворят всичките.


От ОВД-Инфо съобщиха, че Овсяникова е арестувана малко след протеста си и е била задържана в телевизионния център Останкино. Павел Чиков, ръководител на правозащитната група "Агора", по-късно каза, че Овсяникова е била арестувана и отведена в московско полицейско управление. Тя може да получи присъда в затвора според нововъведеното руско законодателство, което криминализира разпространението на така наречените "фалшиви новини" за руските военни. Осъдените по закона могат да получат до 15 години затвор.




Още по темата: общо новини по темата: 4312
04.05.2024 »
29.04.2024 »
01.04.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница
Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Marina-koyato-razvya-antivoenen-plakat-v-efir-Putin-e-agresor-Sram-me-e-che-sum-pozvolyavala-da-zombirat-ruskiya-narod-1230802
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.