Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Христо Иванов: Ще има криза в коалицията, ако нямаме общ кандидат за управител на БНБ
Автор: Екип Burgas24.bg 11:53 / 23.03.2022Коментари ()481
© БГНЕС
Управляващата коалиция да издигне обща кандидатура за управител на БНБ, призова лидерът на "Демократична България" Христо Иванов в парламента. Иначе може да се стигне до криза в коалиция, предупреди той.

Както вече стана ясно, управляващите ще излъчат две кандидатури, след като вчера четирите партии не са успели да постигнат консенсус за обща. Едното предложение е на "Продължаваме промяната" - шефът на парламентарната група Андрей Гюров, а другото е на "Има такъв народ" - председателят на комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански.

"Вчера на парламентарна група обсъждахме, че няма да имаме наше предложение за управител на БНБ и призивът ни е да се постигне обединение в рамките на коалицията. Трябва ясно да осъзнаем риска от излизане от основния принцип на тази коалиция - постигане на общи мнозинства по важните въпроси. Управлението на финансовата система е фундаментален въпрос", категоричен бе той.

Кого ще подкрепим, ще решим на парламентарна група, нека има официално внесени кандидатури, каза той.

Това, че има двама кандидати, само по себе си не е лошо, каза той.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Hristo-Ivanov-Shte-ima-kriza-v-koaliciyata-ako-nyamame-obsht-kandidat-za-upravitel-na-BNB-1236175
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.