Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Десислава Атанасова за НАТО: Член сме на най-успешния политико-военен съюз в света, но правителството колебливо демонстрира, че сме ангажиран и отговорен съюзник
Автор: Екип Burgas24.bg 09:53 / 29.03.2022Коментари ()546
© Facebook
На 29 март 2004 година България стана член на НАТО. Дата се счита за официалното ни присъединяването към Северноатлантическия договор. Заедно с нашата страна към Алианса тогава се присъединяват и Естония, Латвия, Литва, Словакия, Словения и Румъния.

По този повод председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова написа в страницата си във Фейсбук:

"Преди 18 години България се присъедини към НATO. Днес страната ни е член на най-успешния политико-военен съюз в света, но настоящото правителство доста колебливо демонстрира, че държавата ни е ангажиран и отговорен съюзник.

ПГ ГЕРБ-СДС и занапред ще продължи да настоява България да бъде партньор, на когото ще може да се разчита, да изпълнява ангажимента за повишаване на инвестициите в отбраната, да подкрепя амбицията за процеса НАТО 2030, който цели засилване на политическото измерение на организацията.

Призоваваме за единство в работата на държавите от НАТО, за да продължим да се справяме с предизвикателствата и заплахите за сигурността, както и да защитаваме свободата и мира", написа на страницата си Десислава Атанасова.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Desislava-Atanasova-za-NATO-Chlen-sme-na-nai-uspeshniya-politiko-voenen-suyuz-v-sveta-no-pravitelstvoto-koleblivo-demonstrira-che-sme-angazhiran-i-otgovoren-suyuznik-1239742
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.