Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър Денков прочете приказка на малчуганите от столична детска градина
Автор: Екип Burgas24.bg 15:01 / 05.04.2022Коментари ()512
©
"Няма да се лъжем, ще казваме само истината". С тази поука министърът на образованието и науката акад. Николай Денков завърши приказката "Ежко Бежко и Баба Меца“ от Ран Босилек. Той я чете пред малчугани в столичната 117-а детска градина "Надежда“ в рамките на инициативата "Походът на книгите" на Асоциация "Българска книга“ (АБК).

След приказката министърът зададе на децата няколко гатанки в рими, с които те се справиха отлично. Всички в един глас отгатнаха как завършва любимата гатанка на акад. Денков: "И накрая с нежност най-голяма буди ме целувката на …мама“.

Децата поздравиха госта с песен за шарената книжка, прочетоха му басня и играха куклено представление за Косе Босе и Кума Лиса.

Чрез "Походът на книгите“ организаторите от АБК искат да популяризират четенето сред децата и да помогнат за преодоляване на функционалната неграмотност сред тях. Тазгодишното издание на инициативата започна от Столичната библиотека на Международния ден на детската книга – 2 април, и ще приключи в Деня на книгата и авторското право – 23 април. В похода отново се включват известни личности, които четат на децата в цялата страна.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ministur-Denkov-prochete-prikazka-na-malchuganite-ot-stolichna-detska-gradina-1244610
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.