Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цветанов: На хората не им е до политика, когато цената на всички стоки и услуги се повишава
Автор: Екип Burgas24.bg 21:08 / 14.04.2022Коментари ()914
©
Новият дневен ред поставя въпроса дали сме обърнати на Изток или на Запад. На чия страна е България - на Русия или на Украйна? Заставаме ли категорично зад Украйна и нейната справедлива кауза, или проформа я подкрепяме и българското правителството съобразява действията си с претенциите на БСП. Това попита в "оПозиция с Горан Благоев“ председателят на ПП "Републиканци за България“ и съпредседател на "Национално обединение на десницата“ Цветан Цветанов, съобщават от пресцентъра на партията.

Според него слабостта в днешното управление води до невъзможност да се справяме с новите предизвикателства във външнополитически и вътрешен план, а в четворната коалиция всеки решава своите проблеми чисто партийно или икономически.

По думите му днес коалицията има различия за управител на БНБ, за парите за пътищата, а съвсем ще рухне, когато трябва да взима решения по външнополитически теми като войната в Украйна и членството на Република Северна Македония в ЕС.

"В тази ситуация ние подкопаваме ежедневно националната си сигурност при отсъствието на ясно лидерство от страна на управляващите, а това реално ни поставя пред нови избори, ако не сме в състояние да решим тежките проблеми“, изтъкна Цветанов.

Той каза още, че хоризонтът на управляващите днес е хоризонт за вчера. "Може би липсата на опит в голяма част от сегашните парламентаристи ни отдалечава от възможността да бъдем адекватни и с ясна позиция“, каза Цветанов.

"На хората не им е до политика, когато цената на всички стоки и услуги се повишава, а се вижда, че политиците не са в състояние да се справят“, категоричен е Цветанов.

Председателят на Републиканци за България изрази мнение, че фиксацията около освобождаването на главния прокурор създава усещането, че трябва да бъде сменен един човек, а не да има цялостна съдебна реформа, което всъщност е необходимото.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Cvetanov-Na-horata-ne-im-e-do-politika-kogato-cenata-na-vsichki-stoki-i-uslugi-se-povishava-1250627
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.