Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Все още има продажби на агнешко месо на открито по сергии
Автор: Екип Burgas24.bg 09:02 / 15.04.2022Коментари ()499
© Нова нюз
Все още има продажби на агнешко месо на открито по сергии. Това каза в ефира на Нова нюз изпълнителният директор на Българска национална асоциация "Активни потребители" Богомил Николов.

"Специфичното при агнешкото у нас е, че не се консумира постоянно. За съжаление само с поглед потребителите трудно могат да разпознаят нередности, затова тук се разчита на контролните органи. По отношение на яйцата е важно да се внимава къде точно в търговския обект са позиционирани те. Това е стока, която може да стои на открито, но на температура около 18-19 градуса", обясни той.

По думите му контролните кампании на институциите трябва да са постоянна и ежедневна дейност.

"Така сме свикнали обаче и, когато научим, че ще има проверка, се успокояваме. Най-добрият контрольор на пазара обаче сме ние потребителите. Като че ли по празници нямаме толкова време, бързаме и често тогава допускаме грешки. Имаме твърде много очаквания към контролните органи, вместо да се опитаме да бъде по-внимателни", каза още Николов.

Според него не може да се говори за спекула в цените, след като няма обявен таван.

"Докато цените са свободни за спекула не можем да говорим, а само за неочаквано и неприемливо покачване на цените", допълни той.

Междувременно проверките на БАБХ продължават в цялата страната.

"Агнешкото, което проверихме е с български произход. Това се разпознава по цвета на печата- синият е за български произход", обясни д-р Георги Томов от БАХБ.

Няколко са и факторите, чрез които можем да разпознаем дали предлаганото месо е свежо. Важно е да следи за неговия цвят и липса на миризма.



Още по темата: общо новини по темата: 107
30.04.2022 »
30.04.2022 »
27.04.2022 »
26.04.2022 »
25.04.2022 »
25.04.2022 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Vse-oshte-ima-prodazhbi-na-agneshko-meso-na-otkrito-po-sergii-1250734
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.