Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отчуждиха частни имоти за изграждането на надлези за жп участък Пловдив-Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:49 / 20.04.2022Коментари ()706
©
Правителството одобри отчуждаването на имоти - частна собственост за изграждане на пътни надлези за жп участък Пловдив - Бургас. Те попадат в землищата на селата Мирово и Опълченец, в община Братя Даскалови, както и в селата Горно Ботево, Дълбоки и Михайлово, в община Стара Загора. Средствата за обезщетяване на собствениците, респективно правоимащите лица на засегнатите имоти - частна собственост, са за сметка на Национална компания "Железопътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания "Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на двеста тридесет и два имота - публична държавна собственост. Те са разположени на територията на град Чирпан и на селата Свобода, Рупките и Малко Тръново, община Чирпан, област Стара Загора. Това ще позволи реализацията на национален обект "Рехабилитация на железопътния участък Пловдив - Бургас - фаза 2“, за изграждането на Позиция 5: "Модернизация на жп участък Оризово - Михайлово".

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания "Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на двадесет и седем имота - публична държавна собственост. Те са разположени на територията на град Карнобат, село Венец, село Церковски и село Кликач, община Карнобат, област Бургас. Това ще позволи реализацията на национален обект "Рехабилитация на железопътния участък Пловдив - Бургас - фаза 2“, за изграждането на частта, обособена в Позиция 2: "Премахване на прелезите и изграждане на надлези/подлези за жп участък Пловдив - Бургас“.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Otchuzhdiha-chastni-imoti-za-izgrazhdaneto-na-nadlezi-za-zhp-uchastuk-Plovdiv-Burgas-1253981
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.