Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър Николов: От криза всички излизат по-силни
Автор: Екип Burgas24.bg 11:43 / 05.05.2022Коментари ()693
©
Когато сме единни, ние сме силни, каза министърът на енергетиката Александър Николов в приветствието си към участниците в регионалната среща за енергийна сигурност, която се провежда в резиденция "Бояна" в София.

Той добави, че предстоящата зима не е толкова далеч и трябва да се обсъдят възможностите за постигане на енергийна сигурност.

Министър Николов каза че срещата се случва на фона на нововъзникнали възможности и предизвикателства. "От криза всички излизат по-силни", изтъкна той. На срещата присъства генералният директор на ГД "Енергетика" на Европейската комисия Дите Юл Йоргенсен.

Сред поканените участници са ръководители на сектора от ключови за региона държави - Константинос Скрекас, министър на околната среда и енергетиката на Гърция, Вирджил-Даниел Попеску, министър на енергетиката на Румъния, Зорана Михайлович, вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката на Сърбия, Крешник Бектеши, министър на икономиката на Северна Македония, Парвиз Шахбазов, министър на енергетиката на Азербайджан, Герман Галущенко, министър на енергетиката на Украйна, Алпарслан Байрактар,  зам.-министър на енергетиката и природните ресурси на Турция.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ministur-Nikolov-Ot-kriza-vsichki-izlizat-po-silni-1261390
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.