Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
МВР прехвърля на прокуратурата случая за авариралите диги на река Места
Автор: Екип Burgas24.bg 15:58 / 26.05.2022Коментари ()453
© БГНЕС
МВР ще предаде на прокуратурата материалите от проверката на ремонта на авариралите диги на река Места. Разследващите смятат, че са нанесени загуби на земеделското министерство в размер на четвърт милион лева.

ГДНП е извършила проверка на спешния ремонт на авариралите диги на река Места край с. Борово - община Гоце Делчев. В сигнала, подаден от министъра на земеделието в началото на годината е посочено, че през месец декември 2021 г. са били установени нарушения на целостта на дигата.

При възлагане на ремонтните дейности е извършено и плащането на изпълнителя на обекта, но последващи действия по изготвяне на окончателен доклад от дружеството, упражнаващо строителен надзор, не са били предприети. След извършена от Икономическа полиция проверка е установено, че са налице пропуски.

Предстои материалите по случая да бъдат изпратени Софийска градска прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/MVR-prehvurlya-na-prokuraturata-sluchaya-za-avariralite-digi-na-reka-Mesta-1273158
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.