Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Денков иска отпадане на частните уроци и равни възможности за всички ученици
Автор: Екип Burgas24.bg 21:32 / 27.05.2022Коментари ()957
© БНТ
Има хиляди учители, които се борят всеки ден просветата и науката да я има в българския дух. Има и една друга България, в която просветата и науката не са ценност. Част от тези хора се борят всеки ден за хляба си. Трябва да се борим за тях. Това заяви министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в предаването "Панорама“ по БНТ.

Няма как да подобрим нещата, без да ги променим, подчерта той във връзка с реформата в образованието.

"Има дефицит и наред с проблемите с учебните програми, трябва да намерим и повече време, в което децата да се занимават, а и материала да е интересен. Основната ни задача е да направим учебниците интересни, без да загубим съдържателната част“, обясни просветният министър.

"Броят на висшите училища не е самоцел. Качеството на висшето образование трябва да е високо, за да има смисъл. Не е новост няколко университета да се обединят. Еднакъв е подходът, а не критериите. Всеки набор може да е фино прецизиран за всяка област. В момента обсъждаме с водещите професори, за да прецизираме критериите“, коментира акад. Денков във връзка с реформата във висшето образование.

"Отстъпление от целите няма да има. Отворен съм за предложения“, категоричен бе той.

"Частните уроци трябва да се махнат от образователната система в България. Децата трябва да имат равни възможности“, подчерта министърът на образованието.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Denkov-iska-otpadane-na-chastnite-uroci-i-ravni-vuzmozhnosti-za-vsichki-uchenici-1273987
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.