Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Д-р Гергана Николова: Има тежък разлом в отношенията между лекари и пациенти
Автор: Екип Burgas24.bg 10:15 / 06.06.2022Коментари ()483
© НОВА ТВ
Когато се реанимира пациент, близките нямат работа на място. Това заяви общопрактикуващият лекар и член на УС на Българския лекарски съюз д-р Гергана Николова в студиото на "Здравей, България" по повод побоя, нанесен над неин колега в Самоков. 

По думите й има тежък разлом в отношенията между лекари и пациенти, както и недоверие "Зачестяват случаите на агресия. И ако тя преди време е била само вербална, сега все по-често става физическа", подчерта тя.

"Трябва да действаш като лекар. Не можеш да действаш под напора на нечии емоции". Така д-р Николова коментира защо лекарите в Самоков са решили да не транспортират пациента, докато състоянието му не бъде стабилизирано, въпреки искането на близките му. Тя обясни, че кризата в отношенията пациент-медик имат дълбоки корени: "Има свръхизисквания към лекарите и съществено освен права, никой няма задължения", допълни д-р Николова. Управителният съвет на БЛС започва обучение на медици за работа в подобни на тази в Самоков екстремни ситуации.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/D-r-Gergana-Nikolova-Ima-tezhuk-razlom-v-otnosheniyata-mezhdu-lekari-i-pacienti-1279442
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.