Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мирослав Иванов отказва да стои начело на НС 14 дни
Автор: Екип Burgas24.bg 10:34 / 17.06.2022Коментари ()411
©
"По правилник процедурата за избор на нов председател на парламента следва да се проведе в 14-дневен срок. Аз няма да се възползвам от правото да стоя 14 дни начело на Народното събрание“, каза пред журналисти Мирослав Иванов, който временно е председател на парламента.

"Смятам още следващата седмица да включа тази точка в работата на Народното събрание и то да избере своя нов председател“, каза той.

По думите му в "Продължаваме промяната“ все още не е коментирано дали ще бъде внесена кандидатура, дали тя ще бъде обща на коалицията. Предстои това да се случи през следващите дни. Тази точка ще бъде разгледана може би в сряда.

Според него не е необходимо в неделя да има извънредно заседание на Народното събрание.

"Предстоящ вот на недоверие е изключително важен и парламентарните групи трябва да помислят трезво какво следва оттук нататък като поведение“, на мнение е Мирослав Иванов.

Той коментира и последния сблъсък между депутати в парламента.

"Провокира се нова поредна неприятна ситуация в парламента. Наш колега се опита да разговаря с колегите от ДПС и те реагираха доста остро. Наскачаха от местата си и се стигна до малко по-сериозни взаимоотношения“, обясни Мирослав Иванов.

"Г-н Ананиев ми сподели, че е помолил колегите от ДПС да изтеглят своите депутати от насъбралата се група, а той ще изтегли нашите. В този момент г-н Хамид го изблъскал“, каза той.

По думите му в четирите случая на сблъсъци между депутати в парламента досега инициатори са три пъти ГЕРБ и веднъж ДПС.

"Може би колегите от опозицията са напрегнати. Защо - не мога да кажа. Може би заради това, че се случват някои хубави неща в полза на обществото - например "Капитан Андреево“, коментира още Мирослав Иванов.

На въпрос дали смята да наложи наказания на депутатите той заяви, че в момента директното налагане на наказания не е най-добрият подход, защото може да провокира ответна реакция и да се стигне до нови проблемни ситуации.

"Ще се опитам с диалог да успокоя страстите, защото е важно Народното събрание да продължи работа“, на мнение е Иванов.



Още по темата: общо новини по темата: 748
04.09.2022 »
10.08.2022 »
10.08.2022 »
29.07.2022 »
29.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Miroslav-Ivanov-otkazva-da-stoi-nachelo-na-NS-14-dni-1287954
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.