Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хората от селото на легендарния Трифон Иванов излизат на протест
Автор: Екип Burgas24.bg 15:16 / 23.07.2022Коментари ()714
© НОВА ТВ
Хората от селото на легендарния Трифон Иванов Горна Липница и още няколко населени места излизат на протест заради хронично безводие. Жителите разказват, че около 70-80 процента от времето на денонощието няма вода. В селото живеят много млади хора и чужденци. От пет години те усещат проблем с водоподаването. 

70-годишният Карл Докс е от Белгия. Заселва се в Горна Липница преди пет години. Ежедневно има проблем с подаването на питейна вода. Той се е принудил да съхранява вода в резервоари, която изпомпва към водопроводната система на дома си, за да няма проблем с бойлера си и пералнята.

"Имам резервоар с 60 литра обем, в който имам резервна вода и помпа. Когато спрат водата, аз изпомпвам към бойлера и системата", споделя белгиецът.

"Не знаем кога ще имаме и кога – не вода. Нямаме никакъв режим. Една част от селото въобще няма вода. Искаме да се смени водопроводната мрежа на цялото село, защото повечето тръби са от 1930 година. Нормално е да се пукат. Не идват и не оправят авариите. Губи се много вода", сподели майка на 6-месечно бебе пред Нова телевизия.

"Имам и още едно малко дете. Не мога да измия децата. Не мога да пусна пералня, защото уредите изгарят заради спирането на водата", добави тя.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Horata-ot-seloto-na-legendarniya-Trifon-Ivanov-izlizat-na-protest-1312641
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.