Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пътният бранш спира протестите, ще търси диалог със служебния кабинет
Автор: Екип Burgas24.bg 10:14 / 29.07.2022Коментари ()504
© Burgas24.bg
Пътният бранш спира с протестите. Ще търси диалог със служебното правителство. Това съобщи Стефан Чайков, председател на ББК, пред bTV. Пътните фирми настояват да им бъдат изплатени парите за извършени дейности, както и за индексация по договорите в строителството. Известно е, че на няколко пъти тежка техника блокира ключови места в страната в знак на протест.

Припомняме, че една от причините за недоволството бе отмененото заседание на Регионалната комисия, на което депутатите е трябвало да вземат решение как да се изплатят парите им - 720 млн. лева. Строителите заявиха на няколко пъти, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, са готови да продължат с протестите. 

От Българска браншова камара "Пътища" заявиха, че повече от една година са провеждали срещи, водили преговори, представяли анализи и организирали протестни действия с една, единствена цел: да защитят труда на хилядите работещи в сектора и да осигурят на българските граждани безопасни условия на пътуване по пътната мрежа на страната.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Putniyat-bransh-spira-protestite-shte-tursi-dialog-sus-sluzhebniya-kabinet-1316182
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.