Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
РИОСВ: Няма риск за хората, живеещи в близост до намерените варели с химикали в София
Автор: Екип Burgas24.bg 09:08 / 21.09.2022Коментари ()431
© МОСВ
Все още няма яснота какво е съдържанието на варелите с опасни химикали открити на различни места в София. Днес ще се изследва изтеклото съдържание на места.

Ще се вземат проби от почвите от Изпълнителната агенция по Околна среда след почистване на горния почвен слой. За здравето на хората в района засега няма пряк риск, каза в "Денят започва" Ирена Петкова от РИОСВ.

"За здравето на хората в околните населени места едва ли има пряк риск, ключово важно е бързата реакция на институциите, за което ние благодарим на колегите. Важно беше да бъдат извозени много бързо навреме да бъдат извадени от средата и навреме да бъдат съхранени на безопасно място съгласно изискванията. Това даде възможност да се намали риска за околната среда и здравето на хората, защото по-голямата част на варелите бяха без нарушена цялост, тоест от тях не е изтекла течността съдържаща се вътре", заяви Ирена Петкова.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/RIOSV-Nyama-risk-za-horata-zhiveeshti-v-blizost-do-namerenite-vareli-s-himikali-v-Sofiya-1400530
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.