Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Демонстрации в 150 града по света в подкрепа на протестното движение в Иран
Автор: Екип Burgas24.bg 16:57 / 01.10.2022Коментари ()451
© АП
Демонстрации има днес в над 150 града по света  - от Токио до Сан Франциско през Лондон и Рим - в знак на солидарност с протестното движение в Иран, зародило се след смъртта на младата Махса Амини, задържана заради от нравствената полиция в Техеран, изпаднала в кома в ареста и починала три дни по-късно в техеранска болница в средата на септември, предаде Франс прес.

В протестите в Иран, потушени със сила от органите на реда, загинаха най-малко 83 души. Близките на младата иранка от кюрдски произход, изпаднала в кома в ареста, обвиняват силите на реда за смъртта й, но властите отричат тези твърдения. 

В протестите в Иран бяха арестувани вече на 1200 души, набедени от силите на реда, че са размирници. Вчера властите в Иран обявиха, че са арестували девет граждани на Германия, Полша, Италия, Франция, Нидерландия, Швеция и други европейски страни, заради това, че са били замесени в протестите.

Големи протести има днес и в университетите в Техеран, Машхад и Керманшах, според кадри, публикувани в социалните мрежи. Там протестиращи настояват за освобождаването на задържани по време на предходните протести студенти.


Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Demonstracii-v-150-grada-po-sveta-v-podkrepa-na-protestnoto-dvizhenie-v-Iran-1412108
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.