Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ВСС отложи разглеждането на доклад по темата за централизираното разпределение на делата
Автор: Екип Burgas24.bg 11:59 / 21.10.2022Коментари ()549
©
Пленумът на Висшия съдебен съвет отложи за 27.10.2022 г. разглеждането на доклад за изпълнението към 07.10.2022 г. на дейности по проект за инвестиция "Укрепване, доразвитие и надграждане на Единната информационна система на съдилищата", финансирана по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България. Целта е членовете на ВСС да участват в насрочената от Атанас Пеканов – заместник министър-председател по управление на европейските средства, среща на 24.10.2022 г. за обсъждане на въпроси по изпълнението на проекта. Същевременно Пленумът поиска да се предостави информация кога и за какви аналогични дейности е получавано досега европейско финансиране от ВСС, се казва в прессъобщението на ВСС.

Проектът предвижда надграждане на съществуващите функционалности и създаване на нови функционалности в ЕИСС, като се надградят съществуващи модули в ЕИСС и създаване на два нови – за централизирано разпределение и за изцяло електронна обработка на заповедните дела, и модул за администриране на провежданите медиации по дела.

Техническите характеристики към тези модули обаче трябва да бъдат съобразени с промени в Гражданския процесуален кодекс и в Закона за медиацията, които предстои да бъдат приети от Народното събрание. Втората дейност по проекта цели обезпечаване на оборудване за работа на съдилищата изцяло онлайн с ЕИСС, а третата обхваща доставката на хардуер и софтуер за необходимата инфраструктура за пълна дигитализация на съдебните производства и дела, включително и създаването на възможност за гражданите и бизнеса да достъпват и обменят електронни документи със съдебната система, изцяло онлайн (в електронна форма), се казва в прессъобщението.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/VSS-otlozhi-razglezhdaneto-na-doklad-po-temata-za-centraliziranoto-razpredelenie-na-delata-1435455
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.